Švedska:Ronioci tvrde da su našli rusku podmornicu

Švedska vojska saopštila je da proučava video snimak na kojem se navodno vidi olupina podmornice za koju se čini da je ruska.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

00:11

Default images
Foto: Thinkstock

Snimak su napravili ronioci iz jedne švedske grupe lovaca na blago.

Do tog otkrića je došlo manje od godinu dana nakon što su švedska vojska i mornarica okončali bezuspešnu potragu za ruskom podmornicom koja je navodno uočena u blizini Stokholma, preneo je Rojters.

Portparol švedske vojske Anders Kalin nije rekao da li vojska, poput lovaca na olupine brodova, takođe veruje da je reč o olupini ruske podmornice.

"Ne želimo da komentarišemo pre nego što dobijemo više informacija. Tokom narednih dana ćemo nastaviti da proučavamo video snimak", rekao je Kalin.

Kompanija za istraživanje morskog dna "Oušn Iks Tim", koja je otkrila olupinu, saopštila je na svom sajtu: "Nije poznato koliko je stara podmornica niti koliko dugo se nalazi na morskom dnu, ali ćirilična slova na trupu ukazuju da je reč o ruskoj podmornici".

Jedan od ljudi koji su otkrili podmornicu, Denis Asberg, izjavio je za švedski list "Ekspresen" da ona izgleda moderno, ali je jedan stručnjak za podmornice rekao istom listu kako misli da se radi o ruskoj podmornici koja je potonula 1916. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: