Identifikovan ubica migranta u Bačkim Vinogradima

Policija je u saradnji sa mađarskom policijom identifikovala avganistanskog državljanina K.A. (22), osumnjičenog da je ubio migranata iz Avganistana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

12:06

Default images
Foto: Tanjug/screenshot

K.A. se tereti da je u Bačkim Vinogradima nožem naneo povrede trojici migranata iz Avganistana, od čijih je posledica jedan preminuo.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osumnjičeni se nakon jučerašnjeg incidenta uputio ka Mađarskoj, gde je zadržan prilikom pokušaja da ilegalno pređe srpsko-mađarsku granicu.

Mađarska policija isporučila ga je na zahtev PU Subotica putem readmisije.

Policija je po nalogu tužilaštva osumnjičenom odredila meru zadržavanja do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo - teško ubistvo.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Subotici.

Mađarska agencija MTI prenela je da su jedan avganistanski muškarac i tri žene predati srpskoj policiji, zbog sumnje da su bili uključeni u tuču u Bačkim vinogradima, u kojoj je jedan Avganistanac ubijen.

Portprarol mađarske županije Čongrad rekao je da je grupa rano juče bila zaustavljena prilikom ilegalnog prelaska granice iz Srbije, u mestu Ašotalom, a čovek, koji prvobitno tvrdio da je Sirijac, odveden je u bolnicu, jer je bio povređen.

Mađarske vlasti su o tome odmah obavestile srpsku i pograničnu policiju. Pošto se pretpostavlja da su Avganistanci bili uključeni u tuču, vraćeni su danas rano u Srbiju, na prelazu Tompa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: