MUP: Pravo na štrajk propisano

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je danas "zlonamerne i neistinite" navode Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

23:26

Default images
Foto: Tanjug

Iz tog sindikata su ranije poručili da će novi zakon o policiji onemogućiti zaposlenima u MUP-u da se štrajkom bore za svoja prava.

Članom 166 Nacrta zakona o policiji jasno je propisano pravo na štrajk i to novo zakonsko rešenje mnogo je liberalnije nego u nekim drugim državama koje su stožer evropskog društva, navode u MUP-u.

"Recimo u Francuskoj, jednoj od osnivača Evropske unije, specijalnim jedinicama štrajk nije dozvoljen, dok je u Srbiji to pravo omogućeno", naveo je MUP.

Ministarstvo dodaje da je jedan od glavnih prioriteta veća bezbednost građana i u skladu sa tim štrajk policije je dozvoljen, ali uz obezbeđenje minimuma procesa rada.

"Imajući u vidi da je na sajtu MUP-a dostupan najnoviji Nacrt zakona o policiji u kome se jasno vidi da pravo na štrajk i sindikalno udruživanje nije uskraćeno zaposlenima, ostaje pitanje zašto je Nezavisni policijski sindikat Srbije izneo netačne tvrdnje i time, verovatno svesno, obmanuo javnost i zaposlene u policiji", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: