Od iskustva ima samo partijsku knjižicu

Pred predstojeće lokalne izbore, politička situacija u Kragujevcu se sve više zahuktava.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

20:30

Default images
Foto: B92

Opozicija ukazuje da vlast zapošljava po stranačkoj liniji, dok vlast ne želi da javnosti objašnjava nastale promene u javnom sektoru.

Kragujevačka opozicija kaže da se otkako je SNS na vlasti sporovode skandalozna kadrovska rešenja.

Jedno od takvih je postavljenje novog direktora "Šumadija sajma" za koga opozicija kaže da nema ni dan radnog iskustva u privrednom subjektu.

"Poveriti jedno preduzeće koje hrani 92 porodice, koje raspolaže sa preko 1.500 metara kvadratnih izložbenog prostora, koje gazduje dečjim odmaralištem na Kopaoniku nekom čoveku koji sem stranačkih aktivnosti ništa nije radio u životu smatramo krajnje neodgovornim", kaže Bojan Stojadinović, šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju.

I pored najava o smeni rukovodstva opozicija kaže da je ovaj postupak iznenađujuć. Nekadašnji direktor "Šumadija sajma" Ivica Samailović, postavljen od prethodne gradske vlasti sada opozicije, za razliku od novopostavljenog je imao potrebno radno iskustvo, objasnili su opozicionari.

"Ivica Samailović je imao rukovodeći staž i imao staž u privredi. Dakle, ovo je apsolutno retardirana priča ove vlasti. Izgubljena dobit zbog budalaština i gluposti ove vlasti je na sajmu 70 miliona dinara", kaže Veroljub Stevanović, predsednik političke organizacije "Zajedno za Šumadiju".

Radnicima nije bitno iskustvo novog direktora već njegova sposobnost u vođenju posla. Ne slažu se sa tvrdnjama opozicije, koja kaže da je za vreme
njihove vlasti postavljala iskusnije direktore poput Ivice Samailovića.

"Opozocija bi trebalo da se zapita kakvog su oni direktora dali pre prethodnog direktora i kakve su njegove kvalifikacije bile. On je bio radnik vodovoda, požarnik ili obezbeđenje, posle toga je došao da bude direktor u Agenciji za turizam i saobraćaj. Posle toga je prešao na "Šumadija sajam". Toliko je dobor bio da smo mi došli u sitiaciju da budemo blokirani za 30 miliona i da radnici ne prime osam meseci platu", kaže Bojana Jeremić iz sindikat "Šumadija sajma".

Zbog mnogoborojnih poslovnih obaveza direktor ovog preduzeća nije mogao da nam da izjavu.

Za smenu rukovodstva "Šumadija sajma" nadležna je Skupština grada. Iako je gradska vlast dužna da javnosti obrazloži svoju odluku njeni predstavnici su i ovog puta rešili da se ne mešaju u svoj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: