Joksimović i Kikert o Bečkoj konferenciji

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa političkim direktorom u Ministarstvu inostranih poslova Austrije Janom Kikertom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

00:23

Default images
Foto: Beta

Ona je s njim razgovarala o značaju podrške koju Srbija dobija od njenih partnera u Evropi na njenom EU putu.

Joksimović je istakla da Austrija predstavlja jednog od najznačajnijih partnera Srbije na njenom evropskom putu, saopštila je kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Sagovornici su ocenili da je napredak koji je Srbija ostvarila u procesu ka članstvu veoma značajan i konstatovali da su reforme ključne za oporavak zemlje i njen napredak u budućnosti.

Kikert je naglasio da je pravo vreme za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja i još jednom ponovio da je Austrija iskren partner Srbiji na njenom EU putu.

Austrijski zvaničnik je takođe pohvalio Vladu i njene napore za jačanje regionalne saradnje, kaže se u saopštenju.

Joksimović i Kikert su se saglasili da se Evropa suočava sa velikim problemom migracija i da zajedno sa Srbijom tranzitnom zemljom treba da zajednički pristupi rešavanju tog problema.

Kikert je istakao da će, pored regionalne sardnje, infrastrukturnih projekata, razmene mladih, i pitanje migracija biti na dnevnom redu Bečke konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: