Na Gibraltaru zaplenjeno 1,5 tona hašiša

Vlasti Gibraltara zaplenile su 1,5 tona hašiša, dok je u Španiji policija na ilegalnoj plantaži otkrila gotovo 1.800 sadnica marihuane.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.07.2015.

22:55

Default images
Foto: Thinkstock

Policijske snage Gibraltara su na gliseru u Sredozemnom moru otkrili hašiš u vrednosti od oko sedam miliona evra, a tom prilikom su uhapšena dvojica Španaca i jedan Francuz, prenela je agencija AFP.

Gibraltar se nalazi na jugu Pirinejskog poluostrva i deo je Ujedinjenog kraljevstva, ali na njega pravo polaže i zvanični Madrid, podseća francuska agencija.

Istovremeno je u Španiji policija otkrila i zaplenila 1.754 sadnice marihuane i uhapsila dvoje ljudi na ilegalnoj plantaži u planinama severno od Madrida.

"Pomoću svojih intenzivnih i ubrzanih metoda proizvodnje, uhapšeni su uspevali da uzgoje ekstra jaku marihuanu, koju su prodavali građanima", saopštila je španska policija, koja je na toj lokaciji zaplenila i skupu poljoprivrednu opremu i veću količinu đubriva, što je uhapšenima "omogućavalo da svaka dva do tri meseca imaju veliku žetvu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: