"Srbi na Kosovu neće nestati sa tih prostora"

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije poručio je da Srbi koji žive na KiM dokazuju da srpski narod neće nestati sa tih prostora.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2015.

11:12

Default images

"Mi upravo potvrđujemo ono što su naši preci stalno činili, da se može postojati i tamo gde je strašno. Potvrda toga jeste ovaj narod na Kosovu i Metohiji. Naročito ovde u Kosovskom pomoravlju gde vidimo i osmeh i pesmu i igru i radost, naročito dece", rekao je Teodosije

On je ovo rekao u besedi tokom bogosluženja uoči današnje slave srednjevekovnog srpskog pravoslavnog manastira Draganac koji je posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu.

Posle bogosluženja u netipičnom pozorišnom ambijentu, u porti manastira gostovala je pozorišna predstava "Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem".

Milovanović je rekao za Betu da je srpsko kulturno nasleđe veliko i se prema njemu niko neozbiljno bi smeo da se ponaša prema njemu, nego da ga prenosi dalje.

"Ovo je moj doprinos. Ja prenosim to i namerno sam napravio tu nazovi modernu formu sa tim nazovi modernim rečima ; i namerno imam taj odnos zato što je takvo vreme. Prozivam sve te ljude, a s’druge strane subverzivno delujem i govorim veliku poeziju. To je moj doprinos, moja borba kao glumca što se tiče ove predstave", izajvio je Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: