Vučić: Dijalog sa Hrvatima, ako ne, na arbitražu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nada se da će razgovorom biti rešeno pitanje Šarengradske ade, jedne je od tačaka graničnog sporenja Srbije i Hrvatske.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

11:07

Default images

"Nadam se da ćemo biti u stanju da sa Zagrebom to rešimo u dobroj veri na način dobrih komšija i suseda. Mislim da će za to postojati dobr volja i u Zagrebu i u Beogradu. Ako ne da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu", rekao je Vučić novinarima u Krupnju.

On je rekao da neke zemlje ne mogu koristiti različite principe za rešavanje graničnih sporova sa različitim zemljama.

"Ne mogu neke zemlje da u svojim političko pravnim sukobima oko granica koje imaju sa najmanje pet zemalja da imaju pet različitih principa. Dajte koristite bar jedan, pa da znamo šta mislite. A ne možete kada to imate sa Slovenijom ili kada to imate sa BiH da koristite dva principa, sa Crnom Gorom treći a sa Srbijom četvrti", rekao je Vučić.

Šarengradska Ada, ostrvo u Dunavu između Srbije i Hrvatske, jedna je od tačaka graničnog sporenja između dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: