Berluskoni: Biću ministar mom prijatelju Putinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno je ponudio mesto u ministarstvu ekonomije bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

16:47

Default images
foto: Beta/AP

Italijanska “La Stampa“ piše da je medijski magnat i nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Milan, na pitanje o svojoj budućnosti rekao da će “postati ministar svom prijatelju Putinu“.

“Razmislite o tome, ja sam u Italiji marginalizovan, dok mi Putin kaže da je spreman da mi ponudi rusko državljanstvo i da mi omogući da vodim Ministarstvo ekonomije“, rekao je Berluskoni.

Ipak, mnogi italijanski analitičari su skeptični povodom ovakve izjave kontroverznog političara, a jedan od njih je celu priču nazvao “petominutnom glupošću“.

Ruska “Gazeta“ piše da postoji dobar razlog za nevericu jer ne postoji mesto ministra ekonomije u kabinetu premijera Dmitrija Medvedeva.

Berluskonijeva izjava stiže mesec dana nakon što je ruski predsednik boravio u Italiji, u njegovoj vikendici.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je upitan da prokomentariše ovakve navode Berluskonija kroz smeh rekao da između Putina i Berluskonija postoji dugogodišnje prijateljstvo.

“Oni se redovno čuju, ukoliko je Putin to zaista rekao, to je bilo u metafori i značilo je prijateljsku podršku. To ne treba da bude posmatrano kao zvanična ponuda“, rekao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: