Novinar dobio otkaz zbog tvita o Erdoganu

Turski novinar Kadri Gursel dobio je otkaz jer je porukom na svom Tviter nalogu aludirao da je predsednik Radžep Tajip Erdogan odgovoran za napad u Suruču.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.07.2015.

16:30

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Gursel je juče na toj društvenoj mreži napisao da je "sramotno" što svetski lideri upućuju saučešće "glavnom uzroku za terorizam Islamske države", prenosi AP.

Turske vlasti su za bombaški napad u Suruču optužile Islamsku državu, koja se bori protiv kurdskih snaga na drugoj strani granice sa Sirijom.

Eksplozija u gradu Suruč, naseljenom pretežno Kurdima podstakla je spekulacije o bliskim vezama turske vlade i džihadista, pisao je juče turski list "Zaman".

Osim toga, neki mediji, pozivajući se na svedočenje jedne medicinske sestre, naveli su da kćerka predsednika Erdogana vodi "tajnu" bolnicu na jugu za ranjene pripadnike Islamske države koji se bore protiv vlade sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

U međuvremenu, premijer Ahmet Davutoglu je odbacio optužbe da je vlada u prošlosti prećutno podržavala dzihadiste i nehotice doprinela bombaškom napadu u Suruču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: