Jarinje: Protest Srba zbog odluke o tablicama

Građani sa severa Kosova protestovali su kod Zvečana zbog odluke vlasti da se od na administrativnim prelazima oduzimaju vozila sa tablicama KM, PR, GL, UR, PZ.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.07.2015.

17:34

Default images

Građani su se potom uputili na amnistrativni prelaz Jarinje, a sa njima je bio i gradonačelnik Zvečana Vučina Janković koji je kazao da je razlog okupljanja neslaganje sa odlukom Prištine o tablicama, a da je njegova dužnost, kao gradonačelnika da bude prisutan na skupovima gde se god okuplja narod u opštini Zvečan.

"To sa tablicama je kršenje briselskog sporazuma jer u njemu ne stoji da je postignut dogovor oko tablica, već samo oko osiguranja", rekao je Janković.

U Regionalnoj Kosovskoj policiji Sever, kako je nezvanično rečeno agenciji Beta, nisu dobili uputstva za sprovođenje ove odluke iz Prištine, ali su naveli da je dopis stigao u pograničnu policiju Kosova.

Građani će najverovatnije moći da se i dalje nesmetano kreću preko administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: