Parlament BiH: Izvinjenje Vučiću i osuda napada

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH najoštrije je osudio napad na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

07:45

Default images
Foto: Beta/AP

Izraženo je duboko žaljenje i izvinjenje srpskom premijeru.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je nekoliko zaključaka u vezi sa događajima za vreme komemoracije u Potočarima 11. jula ove godine, prenela je agencija Fena.

Jednim od usvojenih zaključaka Predstavnički dom najoštrije osuđuje napad na predsednika Vlade Srbije, a drugi zaključak je da Predstavnički dom izražava duboko žaljenje zbog toga što je predsednik Vlade Republike Srbije doveden u takvu situaciju i upućuje izvinjenje Vučiću, uz nadu da sve što se desilo neće izazvati posledice na odnose dvije zemlje".

"Predstavnički dom traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih osoba u skladu sa njihovim nadležnostima", treći je usvojeni zaključak.

Kako podseća Fena, iste zaključke je 15. jula usvojio i Dom naroda državnog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

232 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: