Upis u Registar medija do 13. avgusta

Ministarstvo kulture i informisanja je navelo da su izdavači medija dužni da do 13. avgusta izvrše upis nedostajućih podataka u Registar medija.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2015.

17:07

Default images

Ministarstvo je navelo da je to obaveza u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medija za sve medije koji su bili upisani u Registar javnih glasila.

Registar medija vodi se u Agenciji za privredne registre, a upis u Registar počeo je 13. februara ove godine.

“Sa stanovišta Ministarstva kulture i informisanja upis svih Zakonom propisanih podatka u Registar medija važan je i za javnost i za medije. Upis podataka u Registar omogućiće transparentan uvid u vlasničku strukturu medija, dok za medije predstavlja ključni preduslov da bi ubuduće, na svim nivoima vlasti, aplicirali za dodelu državne pomoći i projektno sufinansiranje medijskih sadržaja kojima se štiti i promoviše javni interes”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja apeluje na sve izdavače medija da u naredne tri nedelje izvrše svoju zakonsku obavezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: