Hag presuđuje Karadžiću u decembru

Haški tribunal trebalo bi da u decembru ove godine izrekne prvostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2015.

16:04

Default images
ICTY

Karadžiću se sudi povodom optužbi za zločine nad muslimanima i Hrvatima u BIH.

Tačan dan izricanja presude još nije određen, a "decembar je očekivani datum", navodi se u pisanoj informaciji pres službe Tribunala za Tanjug.

U ranijim najavama te presude pominjan je oktobar ove godine. Suđenje Karadžiću počelo je 26. oktobra 2009.

Uhapšen je u julu 2008. godine nakon višegodišnjeg skrivanja pod lažnim identitetom "doktora Dabića" i nedelju dana kasnije izručen tribunalu od kada se nalazi u pritvorskoj jedinici.

Optužnicom haškog tužilaštva Karadžić se tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Pred tribunalom se branio sam uz pomoć stručnog tima.

Na prvostepenu presudu i Karadžić i tužilaštvo imaće pravo sa ulože žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: