Ruski lekari pregledaju Mladića u Hagu

Tim lekara iz Rusije stigao je u Hag radi predgleda Ratka Mladića i proučava njegovu lekarsku dokumentaciju, rekao je Tanjugu Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.07.2015.

12:34

Default images

Nakon toga lekari treba da predlože način i tok njegovog daljeg lečenja.

Tim ruskih lekara sastavljen je od kardiologa, neurologa i nefrologa, precizirao je Šaljić i dodao da se očekuje da predlože nastavak lečenja u Rusiji.

Lekari, kako je naveo, takođe treba da se konsultuju i sa kolegama iz Holandije koje vode Mladićevo lečenje, a potom daju svoje mišljenje i predloge.

Mladićeva odbrana već skoro dve godine tražila je dozvolu od Tribunala da dozvoli lekarima iz Moskve sa instituta "Bakunjin" da ga pregledaju u Hagu, gde se nalazi u pritvorskoj jedinici Tribunala.

Mladićevo zdravstveno stanje je vrlo ozbiljno, jer je pretrpeo nekoliko moždanih udara, a imao je i infarkt.

Mediji su preneli da je Ruski komitet za podršku Mladiću pokrenuo ideju da se on na neko vreme, koliko je potrebno da bi se oporavio, prebaci u Moskvu na lečenje, kao i da je Rusija za to dala garancije.

Mladić je 2011. uhapšen u Srbiji nakon 12 godina skrivanja, posle čega je izručen Haškom tribunalu gde mu je u toku suđenje zbog optužbi za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: