BG: Prestati sa rasipanjem vode za piće

Beogradski vodovod i Gradska uprava apelovali su da se pitka voda ne koristi za natapanje poljoprivrednih kultura i zelenih površina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2015.

15:32

Default images
foto: Tanjug

Takođe napominje se da se voda za piće ne koristi punjenje bazena i rashlađivanje pločnika, jer u pojedinim rubnim područjima grada dolazi do poremećaja u snabdevanju vodom.

U saopštenju "Beograskog vodovoda i kanalizacije", navodi se da je najkritičnije u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Kako se navodi, merači protoka vode, koji su raspoređeni po celom gradu, na navedenim lokacijama beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene.

To, dodaje se, nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju pitke vode za natapanje poljoprivrednih kultura i zelenih površina, punjenje bazena, rashlađivanje pločnika...

Dodaje se i da su svi proizvodni pogoni "Beogradskog vodovoda" maksimalno angažovani, a kvarovi na distributivnoj mreži otklanjaju se što je moguće brže, bez obzira na vremenske uslove.

Auto-cisterne s vodom za piće postavljene su na najkritičnijim područjima, kao i na frekventnim lokacijama u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: