Vukčević: Ja sam preuzeo "slučaj Bitići"

Ja sam preuzeo vođenje "slučaja Bitići", izjavio je Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine, za Danas.

Izvor: B92

Nedelja, 19.07.2015.

22:53

Default images
Foto: B92

On je rekao i da niko od njegovih zamenika nije isključen iz postupka.

"Odlučio sam da pojačam tim i odredio još jednog svog iskusnog zamenika da postupa u ovom predmetu. On je radio na najzahtevnijim predmetima poput slučaja "Ovčara" i mnogim drugim. Predmet "Braća Bitići" ostaje prioritet za Tužilaštvo za ratne zločine", rekao je Vukčević.

On je dodao da je i u Službi za otkrivanje ratnih zločina pri MUP-u Srbije "takođe načelnik preuzeo vođenje tima koji u policiji istražuje ovaj slučaj".
"Do sada smo saslušali 179 svedoka, na glavnom pretresu i u istrazi, među njima i Gorana Radosavljevića Gurija, koji je pre osam godina saslušan u svojstvu građanina. Ovaj predmet je bio prioritetan od kada smo počeli da radimo na njemu i nastavljamo, bez obzira što je komplikovan i opasan. Sve procesne radnje koje smo preduzimali, a pomagali su nam i pripadnici FBI, idu u pravcu da se za ubistvo Braće Bitići pravdi privedu odgovorni", zaključio je Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: