"Kamenovanje Vučića zastrašujuća poruka fanatika"

Napad kamenjem na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nosio je zastrašujuću poruku islamističkog fanatizma i može se tumačiti kao atentat.

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2015.

17:52

Default images
foto: Beta/AP

To je izjavio istoričar Aleksandar Raković uz navode da je prema šerijatskom pravu, objašnjava Raković kamenovanje smrtna kazna koja može da se počini kao krvna osveta.

"Taj čin kamenovanja u Srebrenici, dakle, možemo tumačiti kao atentat na prijemijera Vučića“, naveo je Raković sa Instituta za noviju istoriju Srbije.

On sa žaljem konstatuje da već neko vreme se u Federaciji BiH podgreva atmosfera linča. “

“Zapadne zemlje samo u teoriji podržavaju 'pomirenje' u Bosni i Hercegovini i na prostoru bivše Jugoslavije. U praksi rade sve da do pomirenja ne dođe“, izričit je Raković.

Tolerisanjem albanskog ekstremizma i islamističkog verskog fanatizma na prostoru bivše Jugoslavije, zemlje Zapada čine da se balkanske razlike sve više produbljuju i da su prilike sve užarenije, objasnio je on.

“To su činjenice koje primećujem i kao profesionalni istoričar i kao stručnjak za međuverski dijalog koji u svojim istraživanjima ide u dubinu problema, prema lokalnim zajednicama na prostoru bivše Jugoslavije“, naveo je Raković u reagovanju povodom jučerašnjeg brutalnog napada na srpskog premijera po izlasku iz Memorijalnog centra u Potočarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: