Dodik: Ni danas se u SB UN neće glasati

Predsednik RS Milorad Dodik istakao je da misli da ni danas u Savetu bezbednosti UN neće biti glasanja o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2015.

00:22

Default images

Sednica Saveta bezbednosti UN odložena je za danas u 16 časova, posle dva odlaganja i višečasovnih kosultacija povodom britanskog predloga rezolucije i odsustva konsenzusa.

Prema Tanjugovim informacijama iz diplomatskih izvora, dogovora zapadnih zemalja članica SB UN i Rusije i Kine o predloženom dokumentu nema.

Rusija je i posle današnjih konsultacija ostala pri stavu da će uložiti veto na rezoluciju ako se njen tekst ne izmeni.

I ugledni americki list „Njujork Tajms“ objavio je danas da je Rusija zapretila vetom na usvajanje rezolucije i dodaje da je političko rukovodstvo Republike Srpske i Srbije izlobiralo kod ruskog predsednika Vladimira Putina veto na rezoluciju.

"Predlagači rezolucije su se nadali jednoglasnom usvajanju kako bi se osudio zločin koji su počinili bosanski Srbi u julu 1995. godine, kada je ubijeno 8.000 muškaraca i dečaka", navodi Njujork Tajms, a prenosi Radio slobodna Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: