SAD: Sudar F-16 i malog aviona u vazduhu

Jedan borbeni avion F-16 i jedan mali avion sudarili su se u vazduhu u Južnoj Karolini, saopštile su federalne američke vlasti.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 07.07.2015.

18:48

Default images
Foto: Beta, AP

Federalna uprava za civilnu vazdušnu plovidbu je saopštila da su se lovac i "cesna C150" sudarili 17 kilometara severno od grada Čarlstona.

Zvaničnici iz Ministarstva odbrane SAD izjavili su za NBC da izveštaji navode da je se pilot bezbedno katapultirao pre sudara.

Navedeno je, takođe, da je pilot prebačen u bazu radi pregleda, ali nisu navedeni detalji o njegovom zdravstvenom stanju.

Međutim, i dalje nema nikakvih podataka o pilotu manjeg aviona i potencijalnim ljudima koji su bili sa njim.

Prema rečima svedoka, avioni su se sudarili u vazduhu, nakon čega je usledila velika eksplozija i "lopta vatre u vazduhu"

Zvanični detalji o udesu za sada nisu objavljeni.

Vatrogasna služba je poslala jedinice na mesto udesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: