Rusija odustaje od projekta "Novorusija"?

Ukrajinske vlasti su javile da je Rusija obustavila snabdevanje strujom oblasti pod kontrolom proruskih separatista u istočnoj Ukrajini zbog neplaćenih računa.

Izvor: Beta

Utorak, 07.07.2015.

15:27

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Imali smo plodonosne razgovore sa Rusima i isključena su četiri dalekovoda ka teritoriji koja je van naše kontrole", rekao je ukrajinski ministar energetike Vladimir Demčičin. Po njegovim rečima, ukupan iznos neplaćenih računa je dostigao 300 miliona hrivni (12 miliona evra).

Rusija nije komentarisala tu informaciju koja ukazuje na moguće odustajanje Kremlja od projekta "Novorusija" koja bi okupio oblasti istočne i južne Ukrajine u vlasti pobunjenika.

U Minsku se danas okuplja Kontakt-grupa za Ukrajinu, koja se sastoji od predstavnika Kijeva, Moskve i izaslanika OEBS i proruskih separatista, radi nove runde pregovora o političkom rešenju za istok Ukrajine, gde je u sukobima od aprila 2014. godine poginulo više od 6.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: