Opterećeni putevi ka Makedoniji i Crnoj Gori

Zbog sezone godišnjih odmora, najopterećeniji su autoputevi i putevi koji vode ka Makedoniji i Crnoj Gori, soapštio je AMSS.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

08:05

Default images
Foto: Thinkstock

Vozačima se savetuje da, zbog vrućine, za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate i da prave češće pauze.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije, na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja, a prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta.

Uspostavljen je saobraćaj na delu magistralnog puta između Mojkovca i Bijelog Polja u mestu "Slijepac most", gde se trenutno obavlja samo jednom trakom, pa se vozila naizmenično propuštaju.

Na vozače se apeluje da na tom delu puta voze oprezno i da strogo poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

S obzirom da se Srbija nalazi na putu između istoka i zapada, pojačanom saobraćaju doprinosi veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz zemlju.

U radnim danima intenzitet saobraćaja opada, dok se u dane vikenda, zbog smene turista on pojačava.

Na vozače se apeluje da pripreme tačan iznos putarine, kako bi se na naplatnim stanicama kolone smanjile.

Vozačima se savetuje i da, ukoliko putuju u najtoplijem delu dana, koriste osvežavajuće napitke, a povećani oprez u vožnji potreban je na deonicama, gde je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja.

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije AMS S je počeo sa sprovođenjem akcije posvećene ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima i civilnim invalidima rata.

U narednih godinu dana, koliko će trajati akcija, 17.000 vojnih i civilnih invalida rata u zemlji, imaće pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMSS, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti.

Oni će imati pravo i na 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMS S kojim ostvaruju besplatne usluge i velike uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: