"Stručnjak OEBS-a da dođe u Beograd kao pomoć"

Stručnjak iz OEBS-a bi mogao da dođe u Beograd i pomogne u borbi protiv terorizma, ističe direktor OEBS direkcije za transnacionalne pretnje Aleksej Lizenkov.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

22:15

Default images
Foto: Tanjug

Lizenkov je to izjavio u Beču tokom razgovora sa državnim sekretarom MUP-a Aleksandrom Nikolićem.

Nikolić i Lizenkov razgovarali su o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma, visokotehnološkog kriminala i drugim prekograničnim pretnjama.

"Lizenkov je Ministarstvu unutrašnjih poslova ponudio na raspolaganje sredstva OEBS-a i logističku podršku za organizovanje regionalne konferencije čiji je cilj - razmena iskustava na polju izrade i primene Strategije za borbu protiv terorizma, a koja bi se mogla organizovati u Beogradu u prvoj polovini sledeće godine", saopštio je MUP Srbije.

On je izrazio spremnost da stručnjak, iz Sekretarijata OEBS-a sa sedištem u Beču, poseti Beograd i pruži pomoć u izradi Nacrta strategije, ali i u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju Biroa za saradnju sa medijima MUP-a.

Državni sekretar Nikolić pohvalio je dosadašnju saradnju i zajedničke aktivnosti Ministarstva i OEBS- a, naročito u svetlu predsedavanja Republike Srbije tom organizacijom.

Nikolić i Lizenkov zaključili su da je adekvatan odgovor na prekogranične pretnje - saradnja na svim nivoima, ističe se u saopštenju MUP-a Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: