"Rezultate SB UN iščekuju kao da je utakmica"

I pored čitave dramaturgija oko SB UN svetske sile će se dogovoriti o rezoluciji iako je to sve veoma degutantno, istakao je Aleksandar Popov u vestima B92.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

20:38

Default images

„Uz svu dramaturgiju koja prati zasedanje Saveza bezbednosti UN ja mislim da će se sile dogovoriti. Britanija ne bi ušla u to što želi računajući na to da bi njen predlog mogao da bude oboren“, rekao je Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam.

Kako navodi, čitava politizacija u kojoj su ljudske mrtve glave tek na trećem ili četvrtom mestu je degutantna.

„Poruka koja treba da se pošalje je da se to što se desilo nikada ne sme ponoviti, a ne da rezultate sednica SB UN iščekujemo kao rezultate sportskog nadmetanja“, istakao je Popov.

Prema njegovim rečima, najspornija tačka je sama reč genocid.

„Međutim, ta reč je upotrebljena više puta. U presudi u Strazburu povodom tužbe BiH protiv Srbije, kao i u deklaraciju koju je skupština Srbije indirektno usvojila pozivanjem na presudu u Strazburu“, dodao je Popov.

Na kraju gostovanja u vestima B92 Popov je istakao da sada imamo veliku štetu zbog velikih turbulencija u regionu.

„I to će pasti u zaborav jer će biti novih varnica između Srbije i Hrvatske zbog obeležavanja godišnjice akcije ’Oluja’“, zaključuje Popov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: