"Pet partija podržava Ciprasa - počinje nova era"

Tri opozicione partije potpisale su deklaraciju za podršku Aleksisu Ciprasu u pregovorima s poveriocima, izjavio je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 06.07.2015.

23:35

Default images
Foto: Beta, AP

Time Ciprasa podržava ukupno pet partija - tri opozicione, vladajuća Siriza i desničarska Kamenosova partija Nezavisni Grci koja je manjinski partner u vladi.

Kamenos je rekao da ta podrška označava "novu eru" u grčkoj politici i da će povećati šanse za postizanje dogovora s međunarodnim kreditorima.

Cipras je danas sazvao sastanak strančkih vođa poššto je juče na referendumu s ubedljivom većinom od 60 odsto glasova odbijena ponuda poverilaca.

Prema pisanju nekih grčkih medija, deklaraciju su potpisali Nova demokratija, PASOK i To potami koje su zagovarale "da" na referendumu.

Pročitajte još: "Da ne zaborave da je demokratija rođena u Grčkoj"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: