"Zahvalnost Izraelu što brine za Grčku"

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Kocias izrazio je tokom posete Jerusalimu zahvalnost Izraelu što brine zbog ekonomske krize njegove zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

20:59

Default images
Foto: Beta, AP

"Zahvaljujem Izraelu što prati šta se dešava u Grčkoj i što brine za nas" rekao je Kocias pre sastanka s izraelskim zvaničnicima, istakavši: "Grčka je mala zemlja s dugom istorijom i ne malo problema, ali ja sam siguran da ćemo prevazići ovu krizu".

Kocias je doputovao u Izrael u trodnevnu posetu nakon što je njegova zemlja sa 61 prema 39 procenata glasova odbila dalje mere štednje u zamenu za finansijsku pomoć međunarodnih kreditora, navode izraelski mediji.

Poseta ministra dogovorena je pre više nedelja.

On se sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, a u sredu će se sastati sa rukovodstvom Palestinske uprave u Ramali na Zapadnoj obali.

Kocias je u junu, tokom sastanka s palestinskim kolegom Rijadom al -Malikijem, dao istrukacije svom ministarstvu da teritoriju pod kontrolom Palestinske uprave zovu Palestina.

Predsedavajući Nacionalnog ekonomskog saveta Izraela Judžin Kendel u nedelju je obavestio izraleske ministre o ekonomskoj krizi u Grčkoj i njenim posledicama i lekcijama za Izrael. Kendel će se takođe sastati s Kociasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: