Hrvatska novinarka dobila pretnje smrću

Novinarka crne hronike "Slobodne Dalmacije" Katarina Marić Banje dobila je koverat sa pretećom porukom, objavili su hrvatski mediji,a preneo Tanjug.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2015.

20:18

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, poruka je glasila "Otrovna si kao zmija, završićeš kao Ćuruvija"

Koverat je novinarki "Slobodne Dalmacije" juče ostavljen u splitskoj redakciji tog lista, a ona je istog dana sve prijavila policiji koja istražuje taj slučaj, prenela je agencija Hina.

Hrvatska agencija podseća da je Slavko Ćuruvija likvidiran 1999. godine ispred svog stana u Beogradu, kao i da je pretnje istog sadržaja kao novinarka Marić Banje ranije dobijala Brankica Stanković, istraživačka novinarka TV B92, koju već godinama čuva policija.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) je najoštrije osudilo pretnju smrću upućenu novinarki Marić Banje i od nadležnih organa zatražilo da pronađu i kazne autora pretnje.

"Hrvatsko novinarsko društvo upozorava na učestale pretnje i napade na novinare u Hrvatskoj i zahteva da se novinarima omoguće sigurni radni uslovi bez straha za fizičku bezbednost", zaključuje u saopštenju predsednik HND-a Saša Leković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: