Podgorica: Zgrade niču, betonirano korito reke

Korito reke Ribnice u centru Podgorice je betonirano, što je izazvalo negodovanja građana i nevladinih organizacija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

13:52

Default images

Rečno korito Ribnice pokriveno je betonom ispred stambeno-poslovne zgrade koju je ranije na levoj obali podigla kompanija Nikić. Ista kompanija podiže novu zgradu na desnoj obali reke, čime je njeno korito i tako "zarobljeno" betonom.

U blizini tih zgrada, takođe, na obali Ribnice podignuta je još jedna stambena zgrada, čime je čitav prostor ambijentalno ugrožen. Investitori su posebno oštetili stari kameni Tabački most, jedan od najstarijih infrastrukturnih objekata u Podgorici. Nameravali su da ga prošire, ali je, zasad, to sprečeno zbog reagovanja građana i nevladinih organizacija.

Podizanjem zgrada na obali Ribnice, takođe, ugrožen je i Kraljev park koji je ranije uređen i ograđen ogradom od kamena i kovanog gvožđa.

Ribnica, s kanjonskim koritom, bogatom florom, starim gradskim kupatilom i ostacima nekadašnjih mlinova, smatra se jednim od simbola stare Podgorice. Zato svaka nekontrolisana gradnja na njenim obalama izaziva nezadovoljstvo građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: