Jovanović: Referendum ne rešava budućnost Grčke

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da referendum u Grčkoj sam po sebi ne može ni na koji način rešiti budućnost te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

22:07

Default images
Foto: Beta

Jovanović je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da bi odgovor na pitanje kako se desila kriza u Grčkoj i kako su Grci to sebi dopustili, mogao da se svede "pod jednostavnu dijagnozu - da su trošili više nego što su zarađivali".

"Od neracionalnog trošenja na vojsku mitskih razmera, do državnih investicija kroz koje se novac trošio i otimao kao da je ničiji, od uslova poslovanja u javnom sektoru, 13-ih i 14-ih plata i fantastičnih otpremnina nezamislivih u mnogo razvijenijim privredama od Grčke, do olakog zaduživanja građana sumama koje ne mogu ni da zamisle da će nekad vratiti", naveo je Jovanović.

Lider LDP smatra i da "u priličnoj meri zabrinjava" kako je sklopljeno referendumsko pitanje, "sa koliko lakoće su kršeni Ustav i zakoni Grčke i u kakvoj je medijskoj atmosferi održan".

Jovanović tvrdi i da je sigurno da "populistička i demogoška politika Sirize neće grčku krizu dovesti korak bliže rešenju, nego je samo naknadno komplikovati".

On smatra i da "teško šta više ima da nam se prelije iz Grčke osim nekog levo-populističkog pokreta, neke lokalne varijante Sirize, što je verovatno jedina preostala demagogija čiju destruktivnost još nismo isprobali".

"Posle velikih nacionalnih priča, pogrešno i površno shvaćenog evropskog puta Srbije, ostaje nam samo još da potonemo u praznoglavi revolucionarni i populistički zanos, koji bi sravnio sa zemljom naše poslednje nade da bi smo jednom mogli postati moderno evropsko društvo", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: