Putin pisao Obami: Zajedno protiv problema

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pismo američkom kolegi Baraku Obami i izrazio želju da dve zemlje sarađuju u borbi protiv globalnih problema.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

15:06

Default images
foto: Beta/AP

On se obratio Obami povodom 4. jula, američkog dana nezavisnosti i istakao da SAD i Rusija treba zajedno da se bore i protiv terorističkih pretnji.

“U čestitki ruski predsednik je naveo da uprkos razlikama između dve zemlje, njihov odnos ostaje najvažniji faktor za međunarodnu stabilnost i bezbednost“, navode američki mediji.

Ovo je drugi put za mesec dana da su Putin i Obama kontaktirali, međutim, Foks njuz navodi da to ne bi trebalo da se posmatra kao otopljavanje posthladnoratovskog stanja koje je već godinama na snazi.

SAD i Rusija su se značajno udaljile posle izbijanja sukoba u istočnoj Ukrajini, a naročito posle ruske aneksije poluostrva Krim kada su SAD razmatrale slanje vojne pomoći vlastima u Kijevu.

Takođe, SAD i zapadne zemlje su uvele ekonomske sankcije Rusiji, međutim dve zemlje značajno sarađuju u procesu pregovora oko iranskog nuklearnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: