Sirijska vojska i Hezbolah ušli u Zabadani

Sirijska vojska i borci libanskog Hezbolaha ušli su u grad Zabadani na severozapadu na granici sa Libanom, javila je televizijska stanica Al Manar.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.07.2015.

14:59

Default images

Kako se navodi, Zabadani je od 2012. godine bio pod kontrolom pobunjenika.

Televizijska stanica Al Manar libansko-šiitske grupe Hezbolah navodi da su njihovi borci i sirijske vladine snage ušle u Džamaijat okrug u zapadnom delu opkoljenog grada, drugog dana velike ofanzive.

Zabadani je strateški grad na trasi međunarodnog autoputa Damasku-Bejrut, koji je nekada bio letovalište ali i na putu za snabdevanja oružjem Hezbolaha iz susedne Sirije do 2011. da bi od 2012, bio pod kontrolom sunitskih sirisjkih pobunjenika.

Danas ovaj sirijski grad je poprište jakih sukoba, iz njega se diže gust crni dim od eksplozija, artiljerije i bombi od vazdušnih udara, prenela je agencija Rojters.

Televizija navodi da operacije i dalje traju i da ima mnogo ubijenih i ranjenih, dodaje AFP.

Bombaš samoubica Islamske države (IS) danas se digao u vazduh u kamionu punom eksploziva u blizini elektrane koja strujom snabdeva sirijski grad Hasaka, saopštila je sirijska vojska.

Sirijska državna televizija javila je da je drugi napad na elektranu sprečen, ali je prvi izazvao veliku materijalnu štetu i doveo je do žrtava, bez davanja više detalja, navodi AFP.

Ofanziva ima za cilj da se povrati kontrola nad lokalnom prestonicom istoimene provincije poznate po proizviodnji nafte koji je bio pod kontrolom IS, na severoistoku Sirije na granici sa Turskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: