Požari u Španiji i Portugalu, evakuisano 1.300

Više od 1.350 ljudi je evakuisano iz španske severoistočne regije Aragon u kojoj se požar širi borovom šumom, podstaknut toplotnim talasom.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

14:35

Default images
Foto: Thinkstock

Osim toga, šume gore i u Portugaliji, severno od Lisabona.

Pet španskih sela je raseljeno, uključujući žitelje jednog doma za stare, i svi su prebačeni u susedne gradove, rekao je predsednik Aragona, Havijer Lamban.

Plamena stihija je progutala šume u brdima 375 kilometara severoistočno od Madrida. Iznad njih se uzdiže ogroman stub dima, a vetar raspiruje požar.

U borbi protiv vatre u Aragonu učestvuje 500 vatrogasaca i 26 aviona.

Požar je izbio juče ujutro i već je progutao više od 2.500 hektara šume u zabačenim krajevima Aragona, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine.

U susednoj Portugaliji, oko 100 vatrogasaca se bori s požarom koji je izbio sinoć u šumama Alkobertasa, severno od Lisabona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: