"Da poštujete Grčku, ona je kolevka demokratije"

Treba da poštujete grčku demokratiju, ta zemlja je kolevka demokratije, poručio je britanski ministar finansija DŽordž Ozborn.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.07.2015.

11:08

Default images
Foto: Beta, AP

Ozborn je pritom odbio da odgovori na pitanje novinara kako bi on glasao na referendumu u Grčkoj.

Osim toga, on je upozorio da Britanija nije imuna na previranja u Evropi, ali da je pripremljena za svaku situaciju, prenosi britanski list “Gardijan”.

"Šta god da Grčka odluči, Britanija je spremna. Imamo plan za svaku moguću situaciju. Svi mi želimo prosperitet Grčke, ali na kraju, ako si u zoni jedinstvene valute, postoje propisi kojih se moraš pridržavati", rekao je on.

Britanski premijer Dejvid Kameron će se sutra sastati sa guvernerom centralne banke Engleske Markom Karnijem da bi razgovarali o ishodu grčkog referenduma, kao i njegovom značaju za ostatak Evrope.

U Grčkoj se danas oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štednje u zamenu za finansijsku pomoć za spasavanje privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: