Danas sunčano i toplo, do 34 stepena

U većem delu zemlje danas će biti sunčano i toplo, s jutarnjom temperaturom oko 20 i najvišom oko 34 stepena, saopštio je Hidrometerološki zavod Srbije.

Izvor: Beta

Nedelja, 05.07.2015.

01:00

Default images
Foto: Tanjug

I u Beogradu će biti sunčano i toplo. Vetar će biti slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće oko 20, najviša dnevna oko 33 stepena.

Do srede će u Srbijii biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna vrednost temperature biće od 34 do 37. Tokom noći između srede i četvrtka u severnim i zapadnim a u četvrtak i u ostalim krajevima, očekuje se osveženje s pojačanim severozapadnim vetrom i ponegde s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Do kraja nedelje temperatura će biti u granicama prosečnih vrednosti. U petak se predviđa promenljivo oblačno s lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, u ostalim danima pretežno sunčano.

U Beogradu će do srede biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura kretaće se od 35 do 37 stepeni Tokom noći srede na četvrtak očekuje se osveženje s pojačanim severozapadnim vetrom uz mogućnost kratkotrajnog pljuska s grmljavinom.

Do kraja nedelje temperatura u granicama prosečnih vrednosti. U petak će biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, u ostalim danima pretežno sunčano.

Biomeoterološka prognoza za nedelju, 5. jul 2015. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Najviši stepen opreznosti se savetuje osobama s kardiovaskularnim obolјenjima.

Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, smanjenje fizičkih napora i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: