"Svako dete u Srbiji uznemiravano na internetu"

Gotovo svako dete koje koristi internet i društvene mreže doživelo je neki vid uznemiravanja, smatraju policajci koji vode akciju Armegedon.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

16:18

Default images

U ovoj akciji za nepunih pet godina uhapšeno je više od stotinu onih, koji su koristi internet za seksualnu zloupotrebu dece, ali I onih koji su snimljenim metrijalom trgovali.

U novoj emisiji serijala Život uživo - Armegedon, autorke Irene Stević, otkrivamo čime se sve koriste internet predatori.

Akcija Armagedon i istoimena knjiga daju jasne pokazatelje da se inatrnet pedofilija ne dešava nekome drugom, već deci iz našeg komšiluka, I da se ne dešava tamo negde već svakodnevno u Srbiji

“Ja sam siguran da je svako dete u Srbiji na neki način doživelo neko uznemiravanje ako je korisnik internet mreže“, kaže Saša Živanović, načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a.

Tim koji vodi akciju Armagedon u Srbiji se susretao sa izrazito brutalnim slučajevima. Jedan od najpotresnijih za nadležnog tuzioca bio je slučaj devetogodišnje devojčice.

“Na prvom slučaju susretanja sa internet pedofilijom mi smo ne samo otkrili internet pedofiliju već smo dakle otkrili i zloupotrebu maloletnih lica, članova šire familije, ako to tako mogu da nazovem gde je izvršilac krivičnog dela iskorišćavajući tu prirodu familijarnog odnosa zloupotrebio maloletno lice, dete, i iskoristio ga za polni odnos koji je snimio i nakon toga pokušao da proda putem interneta“, navodi Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal.

Stručnjaci upozovaraju roditelje da internet ne shvataju olako, te da moraju biti svesni opasnosti da virtuelna komunikacija može biti samo korak do fizičkog nasilja nad detetom.

U emisiji Armagedon iz serijala Život uživo, između ostalog ćete videti neke od najpotresnijih primera zloupotrebe interneta, ko su sve potencijalni predatori I koliko ih, upravo ovde u Srbiji, vreba na internetu.

Emisija je na programu televizije B92 u ponedeljak, odmah posle vesti u 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: