Kraj vikenda, gde su sve radovi na putu i gužve?

Gužve u saobraćaju se očekuju na putevima ka Crnoj Gori i jadranskoj obali, autoputu iz pravca Hrvatske i Mađarkske, kao i ka Bugarskoj i Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.07.2015.

09:47

Default images
Foto: Thinkstock

Kraj vikenda po pravilu donosi pojačan intenzitet saobraćaja već u prvim popodnevnim časovima.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, iz sektora za naplatu putarine preduzeli su sve neophodne mere da ubrzaju protok vozila na naplatnim stanicama.

Zbog odrona na magistralnom putu Mojkovac-Bijelo Polje u mestu Slijepač most, i pored redovne itenvercije od strane putarskih službi, i dalje na snazi obustava saobraćaja na tom delu jadranske magistrale.

Alternativni put za putnike koji su se uputili ka primorju je granični prelaz Jabuka, dok svi oni koji putuju do Bjelog Polja, Berana i Rožaja mogu da koriste granične prelaze Gostun i Špiljani.

Temperature koje će se danas kretati preko 30. podeoka doprinose dobroj prohodnosti puteva, ali iz AMS S podsećaju vozače da za vreme putovanja izbegavaju najtopliji deo dana, konzumiraju više vode i prave česte pauze u vožnji.

Oni apeluju na vozače da voze opreznije i budu tolerantniji na putevima gde je zbog radova izmenjenjen režim obavljanja saobraćaja.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta.

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, AMS S je počeo sa sprovođenjem akcije posvećene ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima i civilnim invalidima rata.

U narednih godinu dana, koliko će trajati akcija, 17.000 vojnih i civilnih invalida rata u našoj zemlji, imaće pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMS S, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti, i 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMS S, kojim ostvaruju besplatne usluge i velike uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Dana 06. 07. 2015. doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75).

Od 14.00 časova u zonama petlji "Umčari" i petlje "Vodanj" za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i deo vozne trake u smeru Beograd-Niš, u dužini od pet kilometara i saobraćaj će se odvijati delom vozne i zaustavnom trakom.

Od 20.00 časova u zoni petlje "Ralja" za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i vozna traka desne strane auto-puta u smeru Beograd-Niš.

Saobraćaj ka Nišu će biti preusmeren u preticajnu traku leve strane auto-puta, dok će se saobraćaj ka Smederevu i Požarevcu odvijati zaustavnom trakom desne strane auto-puta.

Isključenje za Požarevac iz pravca Beograda će biti zatvoreno, te će se saobraćaj usmeriti na prethodno isključenje ka Smederevu.

Dana 06. 07. 2015. od 20.00 časova u zoni petlje "Ralja" za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i vozna traka desne strane auto-puta u smeru Beograd-Niš.

Saobraćaj ka Nišu će biti preusmeren u preticajnu traku leve strane auto-puta, dok će se saobraćaj ka Smederevu i Požarevcu odvijati zaustavnom trakom desne strane auto-puta.

Isključenje za Požarevac iz pravca Beograda će biti zatvoreno, pa će se saobraćaj usmeriti na prethodno isključenje ka Smederevu.

Radovi će biti obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na asfaltiranju dve saobraćajne trake na auto-putu E75 u smeru ka Nišu doći će do izmene režima saobraćaja, na deonici od Malog Požarevca (Eko pumpa) do petlje Umčari.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će se obavljati zaustavnom trakom. Normalizacija saobraćaja očekuje se 06. 07. 2015. od 14h.

Od 29. 06. 2015. od 10.00 časova pa do 11. 09. 2015. zbog radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja (desna traka), na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) doćiće do izmene režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj će se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravati u preticajnu (brzu) saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: