Izetbegović podržao britansku rezoluciju

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je pismo predsedniku SB UN u kojem izražava svoju podršku britanskoj rezoluciji o Srebrenici, javlja Anadolija.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

23:35

Default images
Foto: Beta, arhiva

Izetbegović je ocenio da je više nego prikladno da SB UN oda počast žrtvama Srebrenice usvajanjem rezolucije i da "istina i pravda nisu neprijatelji mira i stabilnosti".

S druge strane, srpski član Predsedništva BiH i predsedavajući kolektivnog šefa države Mladen Ivanić, uputio je nedavno pismo ambasadorima zemalja članica SB UN, zatraživši da se ne usvoji rezolucija o Srebrenici.

Ivanić je tada rekao da se na ovaj korak odlučio, jer o rezoluciji nema konsenzusa u Predsedništvu BiH, zbog čega ne vidi smisao njenog sazivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: