Migranti probili ogradu i blokirali Evrotunel

Nekoliko desetina migranata koji pokušavaju ilegalno da uđu u Britaniju probilo je ograde kod francuske luke Kale tokom noći, privremeno blokirajući saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.07.2015.

15:22

Default images
Foto: Beta, AP

Kako je saopštio portparol Evrotunela, koji upravlja linijom ispod kanala Lamanš, prevoz je sada normalizovan, ali uz kašnjenja.

Prekid saobraćaja najnoviji je u seriji incidenata u koje je uključeno oko 3.000 migranata, većinom iz Afrike i sa Bliskog istoka, raspoređenih oko francuske luke odakle nastoje da stignu do Britanije.

Tokom proteklog meseca migranti u Kaleu pokušavali su da iskoriste štajk lučkih radnika, kako bi stigli do Britanije.

Mnogi žele da uđu u Britaniju jer govore engleski, imaju porodične veze tamo ili su uvereni da imaju bolje šanse za zaposlenje.

Francuska i Britanija su u četvrtak postigle dogovor da pojačaju napore na obezbeđivanju luke i tunela ispod Lamanša u pokušaju zaustavljanja ilegalne migracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: