"Bolje da su Britanci prvo malo razgovarali..."

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da je besmisleno i dalje insistirati na britanskoj rezoluciji o Srebrenici po svaku cenu.

Izvor: Beta

Subota, 04.07.2015.

00:14

Default images
Foto: Gettyimages

Kako navodi, rezolucija je do te mere neprihvatljiva za Srbe u BiH da je potpuno jasno da bi njeno usvajanje donelo nove i produbilo stare podele.

"Iz reakcija svih srpskih političara vidi se da se taj dokument doživljava kao antisrpski i besmisleno je dalje insistirati na njemu po svaku cenu", ocenio je Crnadak u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” od subote.

Prema njegovim rečima, bilo je bolje da su Britanci prethodno obavili neophodne razgovore u BiH, jer bi se tako došlo do boljeg teksta.

"Ovako pristrasne i osuđujuće rezolucije zapravo uvek donose nestabilnost, jer čine da se neko oseti ugroženim, refleksno reaguje braneći se, to prouzrokuje sledeću reakciju i tako unedogled. Mislim da bi bilo bolje da smo bez politizacije svim nedužnim žrtvama odali počast, a nakon toga nastavili reforme, popravljanje socijalno- ekonomskog stanja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", rekao je Crnadak.

Upitan da li je Bosni i Hercegovini od pomirenja bitniji bivši komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, on je rekao da pomirenje u regionu, okretanje snažnijoj ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, zajednička borba protiv nezaposlenosti i težnja boljem životu svih ljudi treba da budu u centru pažnje.

"Nijedan pojedinac i nijedan dnevno-politički cilj ne sme biti iznad toga", poručio je ministar inostranih poslova BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: