Mali: DS je trebalo ranije da vodi računa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da je Demokratska stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima.

Izvor: Beta

Subota, 04.07.2015.

16:58

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, Mali je naveo i da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom.

"Mi se posledicama njihove vlasti bavimo i dan danas, a oni su svoju brigu o građanima mogli da pokažu kada su imali priliku za to. Podsećam da su Zakon o porezu na imovinu doneli upravo oni 2012. godine i mi kao lokalna samouprava samo primenjujemo odredbe tog zakona", rekao je gradonačelnik Beograda.

On je to izjavio povodom predloga Demokratske stranke (DS) da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu,

"Ovo što Balša Božović sada traži jeste ono što je Grad Beograd već kao inicijativu za promenu zakona podneo Ministarstvu finansija u novembru prošle godine. U međuvremenu smo još dva puta ukazali na pojedine nelogičnosti u Zakonu o porezu na imovinu i pokrenuli predlog za njegovu izmenu. Demokratska stranka je sada, nakon što je saznala za ovu inicijativu grada Beograda, pokušala da dobije jeftine političke poene, pokrećući današnju akciju tako da se, kada do tih izmena dođe, smatra da je to zasluga DS", rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je DS ostavila rekordan deficit u budžetu od 20,25 odsto i da je on svoj mandat počeo krećući ne od nule već iz ogromnog minusa.

"Zatekli smo ogroman javašluk u gradskim preduzećima i niz promašenih investicija kao što su podzemni kontejneri za koje je neko uzeo novac, a građani Beograda dobili jedno ruglo. To su primeri kako je DS vodila računa o svojim građanima", naveo je Mali.

On je istakao da je DS svoju brigu o građanima mogao da pokaž kada je imao priliku za to i podsetio da je Zakon o porezu na imovinu donela upravo bivša vlast 2012. godine, a sadašnja lokalna samouprava samo primenjuje odredbe tog zakona.

Predstavnici Demokratske stranke (DS) ostavili su gradonačelniku Beograda u pisarnici Skupštine grada predloge na koji način da se stave van snage ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu i time pomognu građanima kojima je taj porez mnogostruko povećan.

Predsednik beogradskog odbora DS-a Balša Božžović rekao je novinarima da je moguće uraditi izmenu i dopunu gradske odluke kojom se van snage stavlja gradska odluka o formiranju i utvrđivanju gradskih zona što utiče na visinu poreza na imovinu, kao i da je moguće doneti izemene i dopune odluke kada je u pitanju visina stope porez.

On je naveo da je predlog DS-a da porez ove godine bude isti kao i u prošloj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: