"Za razliku od Tadića Vučić se nikom ne izvinjava"

Neverovatno je da kritike na rad Vlade stižu od Borisa Tadića koji nikada nije imao hrabrosti da povuče nijedan strateški potez, navodi Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

15:46

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, prema Stefanovićevim rečima, Tadić takođe nije imao hrabrosti da donese neku tešku odluku.

"Za razliku od Borisa Tadića, premijer Vučić se nikome ne izvinjava, već drugačijim pristupom pokazuje da nam je stalo da gradimo stabilnost u regionu. Možda te Tadićeve kritike i ne treba mnogo da čude, jer on očigledno voli da gleda film 'Prohujalo sa vihorom', a takva mu je bila i politika", rekao je Stefanović Tanjugu reagujući na kritike lidera SDS Borisa Tadića.

Stefanović navodi da Tadićeve zamerke stižu u trenutku kada je Srbija uvažavana u svetu mnogo više nego dok je on bio predsednik, a njegova stranka na vlasti, i da Srbija dobija pohvale za akcione planove koje je napravila i da sprovodi najbolje ocenjenu ekonomsku reformu.

Danas je premijer Aleksandar Vučić, navodi Stefanović, domaćin najznačanijim svetskim zvaničnicima koji poštuju to što on radi, kao i činjenicu da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja beleži ekonomski rast.

"A kada govorimo o odnosima u regionu, upravo je politika Vlade Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem, dovela do toga da smo poštovan partner i da sa narodima susednih država imamo istorijski najbolje odnose", kaže Stefanović.

Kako je naveo potpredsednik SNS, Srbija ima rekordno nizak budžetski deficit, smanjena je nezaposlenost i vlada sprovodi politiku koja je odgovorna pre svega prema građanima Srbije i dodaje da to ne govori samo SNS, već i mnogi svetski lideri, poput Angele Merkel, ali i stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda.

"Razumem da neki ljudi ne mogu da se raduju napretku svoje zemlje i razumem da im politički motivi zamagljuju pogled, ali mi je neverovatno da kritike za rad Vlade Srbije stižu od Borisa Tadića koji nikada u životu nije imao hrabrosti da povuče nijedan strateški potez, niti da donese bilo kakvu tešku odluku", kaže Stefanović.

Vlada Aleksandra Vučića uspešnija je jedino u marketingu, izjavio je u intervjuu za "Danas" bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić

Tadić kaže da bi Vučić trebalo da ode u Srebrenicu, ali to bi trebalo da bude njegov lični akt izvinjenja zbog politike koju je zastupao u prošlosti.

"Nema potrebe da ide ispred Srbije, jer sam ja davno pre njega taj posao obavio. Načinom na koji predstavlja svoj eventualni odlazak u Srebrenicu on takođe učestvuje u podizanju tenzija i vraća Srbiju 10 godina unazad, umesto da iskorači unapred", rekao je Tadić i dodao: "Zamislite da se svaki kancelar posle Branta izvinjavao, dokle bi to dovelo Nemačku".

Osim toga, Tadić je uoči sednice Glavnog odbora SDS-a izjavio da je očigledno da Srbija nema nikakvo jasno obećanje o otvaranju pregovora i poglavlja sa EU i da su evropske integracije usporene.

Odgovarajući na pitanje novinara da li premijer Aleksandar Vučić treba da ide u Srebrenicu, Tadić je rekao da Vučić svakako treba da ide zbog sebe, a ne zato da bi promenio odnose Srbije i BiH i da bi pokrenuo proces pomirenja, jer je to već pre njega učinjeno i to pre 10 godina.

"Nema potrebe da se politički vraćamo u atmosferu vremena kada sam sam kao predsednik Srbije odlazio u Srebrenicu i vršio izvinjenja, već Vučić to treba da uradi zbog sebe i to je onda korisno za Srbiju i čitav region", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: