Ubijen jedan od vođa džihadista u Libiji

Jedan od vođa džihadista u Libiji Abu Ijad koji se smatra organizatorom terorističkih napada u Libiji i Tunisu, ubijen je u napadu američke bespilotne letelice.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

12:34

Default images
Foto: Beta/AP/Ilustracija

Ijad, poznat kao i Seifalah Ben Hasine, nalazi se u Libiji od 2013. gde je predvodio islamističku grupu Ansar al-Šarija i organizovao kampove za obuku ekstremista.

Libijski list Al-Vasat preneo je reči američkog zvaničnika koji je rekao da je Ijad ubijen u napadu SAD 14. juna zajedno s drugim istaknutim ekstremistima.

Izvor je rekao da je ubistvo Ijada objavljeno pošto je njegovo telo identifikovano DNK analizom.

Ubistvo Ijada pozdravljeno je u susednom Tunisu pošto se smatra da je on organizovao terorističke ćelije u toj zemlji koje su izvele napade, poput martovskog na muzej u kojem su poginula 23 čoveka ili prošlonedeljnog kada je ubijeno 38 ljudi.

Takođe je organizovao i napad na ambasadu SAD u Tunisu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: