Oriću oduzet pasoš, ne ide u Srebrenicu

Naser Orić neće prisustvovati komemoraciji u Srebrenici, rečeno je na sastanku organizacionog odbora za obeležavanje 20. godišnjice genocida, prenosi N1.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2015.

19:44

Default images
Foto: ICTY

"Naser Orić je sam rekao da neće prisusuvovati 11. jula u Potočarima jer je stanje prilično destabilizirajuće u smislu njega individualno i generalno tako da on ne želi bilo kakve provokacije na račun njegovog imena, ne želi da građani likuju nad tim što je on došao u BIH", rekao je Ćamil Duraković u razgovoru za N1.

Duraković je naveo da "u suštini on nije oslobođen, on je došao i naravno da su ga preuzeli organi BiH koji će postupati s njim. On nije slobodan čovek dok se predmet ne privede kraju. Tako da ni on sam to ne želi"

Osim toga, bivšem komadantu odbrane Srbrenice oduzet je pasoš, ograničeno mu je kretanje i mora jednom nedeljno da se javlja policiji.

Po predlogu Tužilaštva, Orić mora jednom nedeljno da se javlja Policijskoj stanici Centar Sarajevo, objavio je sarajevski "Dnevni avaz", pozivajući se na izjavu Orićevog advokata Vasvije Vidović.

Ona je navela da će se u konsultaciji s Orićem odlučiti da li će se žaliti na ovu odluku Suda BiH.

Mere zabrane odnose se na ograničenje kretanja i boravka, zabranu kontakta sa svedocima i osumnjičenima u ovom predmetu, javljanje policiji svakog poneđeljka kao i oduzimanje pasoša.

Naser Orić, bivši komandant Armije BiH za područje Srebrenice, uz predlog za određivanje mera zabrane, pušten je na slobodu, budući da nije utvrđen zakonski osnov za njegovo zadržavanje.

Orić je uhapšen 10. juna prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije, ali je 26. juna izručen BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: