DS: Naprednjaci žele da laž pretoče u zakon

Predviđene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu predstavljaju "legalizaciju pljačke i prodaju zemljišta strancima", ističe Demokratska stranka.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

19:25

Default images

"Demokratska stranka će se oštro protiviti prodaji zemlje strancima i uništavanju poljoprivrede u Srbiji koje sistemski sprovodi (vladajuća) Srpska napredna stranka i zahtevamo da se hitno obustavi dalji rad na ovom sramnom Zakonu", navodi se u saopštenju DS-a.

Demokrate kažu da je "razumljivo" ukoliko SNS nema nijednog člana u vladi sposobnog da pronađe dokument Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredom zemljištu, ali da "zabrinjava" to što "nisu upoznati sa činjenicom da Ministarstvo poljoprivrede na terenu već agituje za ovaj sramni zakon".

Prema DS-u, "jasno je da Srpska napredna stranka pokušava da zataška davanje u bescenje najplodnije zemlje strancima koji su umesto obećanih milionskih ulaganja u najvredniju imovinu Srbije, stotine hektara plodnih oranica stavili pod hipoteku".

Diskreciona prava direktnog davanja, umanjenje prihoda lokalne samouprave od zakupa zemljišta, kao i prednost investitorima koji će verovatno za "makete" dobijati 30 odsto zemljišta, svedoče da je SNS u naletu potpunog pustošenja poljoprivrede, dodaju u Demokratskoj stranci.

"Takođe, na primeru zemljišta Vojvodine možete videti kako izgleda član 72a, kojim se daje mladim poljoprivrednicima šansa za otkup zemljišta - naravno, to zemljište ne postoji, ali Srpsku naprednu stranku nije sramota da laž i kriminal pretoči u Zakon", kaže se u saopštenju.

U međuvremenu su se povodom ovog saopštenja oglasili i iz Srpske napredne stranke iz koje su demokratama poručili "da novim saopštenjima neće smanjiti bahatost i neznanje svog stranačkog šefa Bojana Pajtića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: