"Srebrenica sramota za međunarodnu zajednicu"

Srebrenica, osim stravične tragedije predstavlja i sramotu za takozvanu međunarodnu zajednicu, rekao je šef delegacije EP za odnose s BiH i KiM Tonino Picula.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

15:21

Default images
Tanjug

On je to rekao na sastanku u Evropskom parlamentu, posvećenom 20. godišnjici od zločina u Srebrenici.

Na sastanku su učestvovali delegacija i radna grupa za zapadni Balkan Odbora za spoljne poslove, predstavnici Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa, udruženja Žene-Žrtve rate, udruženja Majke Srebrenice, Koalicije REKOM, studentskih organizacija iz Srebrenice, te Inicijative mladih za ljudska prava.

Obraćajući se predstavnicima nevladinih organizacija, Picula je ukazao na značaj pomirenja među Bošnjacima i Srbima, iako zna, kako je rekao, da postoje mnogi koji otežavaju svaki takav napor, zbog čega je još uvek teško videti bilo kakav napredak, navedeno je u saopštenju.

"Ratko Mladić i Radovan Karadžić izvedeni su pred lice pravde, ali hoće li konačna presuda doneti pomak u pomirenju i koliko je vremena potrebno da ono započne? Možemo li očekivati razvoj događaja sličan odnosima između Nemačke i Poljaka ili ipak onakav kakav vidimo između Turaka i Jermena", upitao je Picula.

Picula je izvestio skup da će parlamentarna konferencija predsednika danas odlučiti o usvajanju nove rezolucije o Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: