"Grčka ostaje čvrst član NATO"

Grčka ostaje čvrst član NATO i nastaviće da poštuje svoje obaveze u NATO, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.07.2015.

13:46

Default images
foto: Beta/AP

"Grčka je čvrst i angažovan član naše alijanse. Siguran sam da će Grčka to i dalje biti", rekao je Stoltenberg na konferenciji za štampu u Bukureštu tokom posete Rumuniji, preneo je Rojters.

Šef NATO je dodao: "Grčka je više puta istakla da i dalje poštuju svoje obaveze koje nosi članstvo u Alijansi."

Pregovori grčke vlade sa kreditorima o rešavanju finansijske krize u zemlji su obustavljeni u očekivanju referenduma narednog vikenda.

Uslovi Evropske centralne banke (ECB) za hitnu gotovinsku pomoć Grčkoj od 100 milijardi dolara su i dalje nepromenjeni, iako je Grčka zakasnila jedan dan sa plaćanjem duga MMF-u i njen program spasa je istekao.

Grčka traži treći paket spasa iz fonda pomoći evrozone, pošto na poslednjim pregovorima nije postignut sporazum o uslovima konačne otplate duga. Ministri evrozone odlučili su da odlože pregovore sa Grčkom dok se ne završi referendum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: