O sudskoj jedinici u Preševu nakon procene

Nakon popisa i procene broja stanovnika u opštinama Preševo i Bujanovac doćiće do analize potreba za eventualnim osnivanjem sudske jedinice u Preševu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

22:35

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je odgovarajući na pitanje Rize Halimija u Skupštini Srbije podsetio da je na sastancima koji su održani između predstavnika opština jugoistočne Srbije i Ministarstva pravde konstatovani problemi i definisani okviri u kojima će se rešavati.

Prema njegovim rečima, dve od četiri stavke su uslovljene izvršenjem procene broja stanovnika u opštinama Preševo i Bujanovac.

"Što se tiče izbora sudija porotnika i albanske nacionalnosti mi smo taj izbor završili. Što se tiče izbora nedostajućeg sudije u Prekršajnom sudu u Preševu mi smo i taj izbor završili, i ostalo je još da se sporvede konkurs za izbor ovlašćenog sudskog tumača za albanski jezik za područje Višeg suda u Vranju", precizirao je Selaković.

Kad je reč o ravnomernoj zastupljenosti, ministar je podsetio na problem kontrolisanog zapošljavanja, odnosno zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i naglasio da se u ovom trenutku u vladinoj komisiji koja odobrava zapošljavanje nalazi zahtev suda u Bujanovcu za dodatnim zapošljavanjem sudijskih pomoćnika.

"Uveren sam da ćemo i to realizovati, a nakon procene broja stanovnika i popisa stupiti u realizaciju onoga što smo se dogovorili", rekao je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: