Sastanak poverenice sa Davenportom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom, na njegov poziv.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

16:59

Default images
Foto: Ravnopravnost.gov.rs

Poverenica se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci EU instituciji Poverenika, dok je ambasador izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, sve više snažnih žena nalazi na važnim pozicijama u državi Srbiji.

Davenport je istakao veliku ulogu i značaj nezavisnih institucija, a posebno Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, za sve građane i građanke Srbije u procesu evrointegracija.

Poverenica Janković i ambasador Davenport razgovarali su o strateškim ciljevima i prioritetima rada Poverenika u narednom periodu i budućim pravcima saradnje, a posebno o aktivnostima iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u pregovorima sam EU.

Takođe, ambasador Davenport je izrazio posebno zadovoljstvo što su pitanja LGBT prava i prava migranata visoko na agendi ovog nezavisnog tela. Tokom razgovora je istaknut značaj mirnog i bezbednog održavanja ovogodišnje Parade ponosa.

U razgovorima su učestvovale i savetnica za pitanja demokratizacije u Delegaciji EU Gordana Arackić Nikolić, pomoćnica poverenice Ljiljana Lončar i šefica Kabineta Antigona Andonov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: