"Za godinu 6 migranata vraćeno u MK iz Srbije"

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da je za poslednjih godinu dana u Makedoniju, po Sporazumu o readmisiji, vraćeno samo šest migranata.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

16:23

Default images
foto: Tanjug

On je novinarima, uz napomenu da mu nije namera da kritikuje kolege iz Makedonije, rekao da je time želeo samo da ukaže na veliki problem s kojim se suočava Srbija.

"Činjenica je da moramo poštovati potpisani memorandum u vezi readmisije, odnosno povratka tih ljudi u zemlju odakle su i došli i tu imamo izuzetno veliki problem - pre svega u saradnji sa Makedonijom", rekao je Veljović.

On je naveo da je "do danas, u poslednjih godinu i više dana u Makedoniju putem redmisije vraćeno, odnosno, Makedonci su prihvatili, svega šest osoba"

"Doslovce - svega šest osoba smo vratili i to je stvarno veliki problem..., ne želim da kritikujem kolege iz Makedonije samo želim da ukažem na problem i cinjenicu", podvukao je Veljović.

On je naveo da su srpskoj policiji i iz toga razloga izuzetno bitne zajedničke patrole sa kolegama iz Mađarske, Austrije i Nemačke "koje će vrlo brzo dati određene rezulate".

Veljović je o preoblemima sa ilegalnim migrantima razgovarao sa direktorima policija iz Austrije, Nemačke i Mađarske, Diterom Romanom, Konradom Koglerom i Karoljom Papom.

Na sastanku je dogovoreno da će policije Srbije, Mađarske, Nemačke i Austrije pojačati aktivnosti u sprečavanju ilegalnih migranata, a posebno će biti fokusirani na hapšenje onih kojih ih krijumčare preko granica.

Uz zajedničke patrole na granici Srbije sa Mađarskom i Makedonijom sa savremenim termovizijskim kamerama biće formirana i zajednička baza podataka svih migranata, rečeno je novinarima posle sastanka.

Na sastanku je ukazano i da su Češka i Slovačka, s obzirom da ilegalni migranti predstavljaju problem ne samo regiona već je to mnogo veći problem, podržavaju aktivnosti policije četiri država, a ukazano je i da bi trebalo da im se pridruže policije Makedonije i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: