Veljović: Srbija je bezbedna zemlja

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je Srbija, uprkos povećanom broju migranata, bezbedna zemlja i da građani nemaju razloga za brigu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

13:56

Default images
Foto: Beta

Veljović je, povodom nedavne preporuke italijanskog ministratsva spoljnih poslova da budu oprezni prilikom dolaska u našu zemlju, izjavio da je Srbija potpuno bezbedna zemlja i da je policija ta koja garantuje bezbednost.

"Činjenica je da ovoliki broj migranata koji gravitiraju dalje uvek nosi mogućnost eventualno nečeg što nikome ne bi bilo u interesu", rekao je on na konferenciji za novinare.

Veljović je dodao i da će zato srpska policija sa kolegama iz Austrije, Nemačke i Mađarske formirati bazu podataka svih migranata kako bi imala informacije o njima.

"Građani ne treba da brinu za svoju bezbednost, a policija je ta koja je obavezna da im je pruži i koja im to i garantuje", rekao je Veljović.

Veljović je prethodno razgovarao sa direktorima policije iz Austrije, Nemačke i Mađarske Diterom Romanom, Konradom Koglerom i Karoljom Papom o zajednickim aktivnostima u suzbijanju ilegalnih migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: